Min vej til egen praksis (1)

Jeg er en åben bog

Det var en stor åbenbaring for mig, da jeg for relativt få år siden erkendte, at en kærlig relation til mig selv er nøglen til sunde relationer med andre, min lykke og udvikling. Jeg har stor glæde af at gå til livet som ”forventningsfrie rum”, som jeg holder fast i mig selv i. Jeg ønsker at bruge mine livserfaringer til at lette livsvejen for andre mennesker, som oplever udfordringer med “at være sig selv”.

Det er væsentligt for mig at give hjælp til selvhjælp. Jeg deler ud af mine erfaringer og udtrykker mig gennem sangskrivning og optræden som Emerald Greene, som bøgerne ”Hudsulten” og ”Polyamorøs” i Menneskebiblioteket og gennem nærvær 1-1 med venner, bekendte og møderne med mine gæster såvel som ved at lede frisindede samtalegrupper under paraplybetegnelsen ”Højloftet Hygge”.

Hudsult

Jeg er født 5 uger for tidligt i 1966, blev lagt i kuvøse og havde ikke megen fysisk kontakt i min første levetid andet end praktisk – mad ind, mad ud. Ydermere fik min mor en fødselsdepression, så det følelsesmæssige bånd og ”det at blive set” havde også svære kår. En stor del af mit liv har jeg dels længtes efter berøring og fysisk rygdækning, dels været usikker på om jeg overhovedet var velkommen i verden. Jeg har ofte fejltolket andre menneskers signaler, især når det gælder berøring og kærlighed. Jeg har brugt megen energi på at afkode andre for at kunne tilpasse min adfærd, så de ville have mig. Jeg har grundlæggende følt mig forkert både kropsligt, følelsesmæssigt og seksuelt.

Gennem mange forskellige slags terapi, diverse studier og ikke mindst ved i de senere år modigt at udforske livet med en kropslig og kreativ tilgang har jeg løst mine knuder op, har lært mine grænser at kende og er styrket i min kommunikation og til at indgå i relationer, hvor jeg står stærkt i mig selv, hvor jeg tidligere gemte mig bag masker og på sin vis spillede en rolle for at blive accepteret og elsket.

Nu er jeg klar til at bringe erfaringerne videre. (læs mere)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>